Традиційні луки Traditional Bow від компанії JunXing (Китай)

 

Стаття про луки китайського виробника Junxing складається з трьох частин. Це третя частина статті, та в кінці Ви знайдете посилання на першу і другу частини. Приємного читання!

В цьому розділі опинився цікавенький дитячий лук С1 котрий я б спробував для дітей. Власне треба спитати в powerbow.com.ua – може й привезе на замовлення…
А тепер сам лук – довжина 39 дюймів (!) – геть манюній, максимальна довжина розтяжки 26 дюймів, сила 15 чи 18 фунтів, має спеціальну насадку на ручці щоб можна було стріляти і правші і шульзі.

Модель луку С1 від Junxing

 

Ну і перейдем до основного в цьому розділі – а саме лук із маркуванням Black Hunter. Власне це назва якоїсь американської торгової марки, і от та контора замовила ДжанКсінгам виробництво цих луків по американським розрахункам та технології виробництва руків’я. сама JunXing називає цю модель F171 та F172. Різниця між ними в плечах – F171 це рекурсивні плечі із працюючими закінцівками, F172 має прямі плечі типу longbow із вираженою рекурсивністю при знятій тятиві. Довжина по огинаючій в обох варіантах однакова 60 дюймів. Руків’я 15 дюймів і виконано по технології термосклейки багатьох шарів шпону епоксидною смолою, причому шари шпону орієнтовані в площині лука, така технологія носить ще назву Dimond Wood – все це дає надзвичайну міцність цій ручці. Загалом Black Hunter це класична takedown конструкція з деревяним руків’ям орієнтована під стріли з натуральним пером та інстинктивну стрільбу без прицілів. Плечі кріпляться до руків’я болтами та центрувальними шпильками. Упор на руків’ї дуже продуманий та зручний. Бородатий лучник з ютуб каналу BowHunter.Info проводив тести обох варіантів плечей, плечі були однакової сили, при замірах швидкості і рекурсивні і прямі плечі давали приблизно однакову швидкість 175 fps по АМО, відчуття від рекурсивних і прямих звичайно ж трохи відрізняються. Вартість Блек Хантера – близько 100 євро в роздріб. Власне лук і задумувавсь американцями як простий, дешевий, надійний і при цьому комфортний. Із-за низької ціни і при цьому високої якості цей лук став справжнім хітом, навіть більш розповсюдженим чим серія F177/F179/F185, він скажено популярний серед інстинктивних лучників і в США, і в Європі, і широко розповсюджений у нас. Я бачив багато оглядів цього луку в американських та європейських лучників, такий лук є у американця з ютуб каналу 3D Archery, такий лук є у широковідомої австрійської виживальщиці Survival Lilly. Цей лук який в мене появивсь під номером 2, із 35фунтовими longbow плечами, пізніше я купив до нього 50фунтові longbow плечі з якими вийшов деякий казус – вони давали 50фунтів на моїй штатній розтяжці в 26,5 дюйма, а при розтяжці в стилі англійських лучників щоб тятива за вухо я видавлював довжину розтяжки 30-30,5 дюймів та силу під 70 фунтів. Потім докупив ще 45фунтові плечі, при цьому попросив powerbow.com.ua перевірити 40фунтові та 45фунтові на відповідність маркуванню. Ну загалом мої 35 та 45 фунтові плечі таки відповідають маркуванню, а от 50фунтові фактично являються 55фунтовими. Цей лук я застосовував на багатьох турнірах і багато стріляв з нього взагалі, мабуть що його настріл найбільший з усіх моїх луків. І так – якщо захочете придбати собі Блек Хантер – рекомендую брати прямі longbow плечі – з ними простіше вправлятись, з ними простіше буде новачку, а швидкісні параметри такі самі як і в рекурсивних плечей.

F171-Junxing-bow
F172-Junxing-archery
F178-Junxing-archery

Моделі луків F171, F172 та F178 від Junxing

 

Модель F178 в цілому повторює Блек Хантер, але має при цьому довший райзер в 17 дюймів, а загальну довжину меншу – 58 дюймів, що наштовхує на думку, що там коротші плечі і скоріш за все мають більш агресивну рекурсивність. Існує тільки з рекурсивними плечами. Коштує десь на третину дорожче чим БлекХантер.

Моделі з і індексом А – тобто F171A/F172A/F178A це точно такі ж моделі як і без індексу А, але руків’я виготовлене з якогось іншого матеріалу, JunXing не пише із чого, а виглядає як бакеліт, але це не точно…

Модель H15 – руків’я повторює БлекХантер, але має ILF кріплення плечей (але здається без регулювання по тиллеру) і загалом більш дорогий вигляд:

Руків’я луку H15 від Junxing

Огляд та заміри Блек Хантерів з ютюб-каналу BowHunter.Info

 

 

Посилання на сайт, де можно купити луки китайського виробника Junxing
https://powerbow.com.ua

Олімпійські луки Target Bow від компанії JunXing (Китай)
Перша частина статті, в якій можно дізнатися коротко про компанію-виробника Junxing та їх олімпійські луки Target Bow
https://www.myarchery.com.ua/target-bow-junxing

Розбірні луки Hunter Bow від компанії JunXing (Китай)
Друга частина статті присвячена розділу луків від Junxing — Hunter Bow
https://www.myarchery.com.ua/hunter-bow-junxing

 

 

Автор статті — Dimon Trigger
Редактор — Людмила Вердана

 

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *